Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Γεμιστό Στήθος Κοτόπουλου

Υλικά
4 κομμάτια χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα Στήθος κοτόπουλου
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ανθότυρο τριμμένο
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο και στραγγισμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση
Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι. Κάνετε μια σχισμή από την μία πλευρά για το γέμισμα και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ανθότυρο, το σπανάκι, το σκόρδο, τα αυγά και τα 3/4 της μοτσαρέλας. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε κάθε στήθος κοτόπουλο με το 1/4 του μείγματος και στερεώστε με οδοντογλυφίδες και τοποθετήστε το γεμιστό στήθος σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς C για 45 - 60 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και να δέση η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: