Υλικά
1 1/2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κύβους ζωμό κότας
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
400 γραμ. ντομάτες σε κύβους
250 γραμ. μπάμιες
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε
μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο, σε δύο παρτίδες, για 3 λεπτά κάθε
πλευρά
ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι
και μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 3 λεπτά ή μέχρι να
μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και πιπέρι καγιέν ανακατεύοντας, για 30
δευτερόλεπτα να δώσει το άρωμά του.
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα προσθέστε 3 φλιτζάνια
ζεστό νερό που έχτε διαλύσει τους κύβους κοτόπουλου, το θυμάρι και τις
ντομάτες. Φέρεται σε βρασμό.
Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Σιγοβράστε σκεπασμένο για
1 ώρα ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει.
Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά. Ανακατέψτε το μπάμιες συμπληρώστε
αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 15 λεπτά ή
μέχρι να μπάμιες να είναι τρυφερές. Σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου