Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Μαρμελάδα βατόμουρο

Υλικά
200 γραμ. ώριμα βατόμουρα
110 γραμ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και πλένουμε τα βατόμουρα.
Βάζουμε τα βατόμουρα στην κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε έτσι μισή ώρα.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, τα λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο και τα
ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα. Αν είναι πολύ πηχτή η μαρμελάδα, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.

Φυλάμε σε καθαρό βάζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: