Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Αγκινάρες σαγανάκι με φέτα

Υλικά
8 αγκινάρες
150 γραμ. φέτα
1 σφηνάκι ούζο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαραίνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις αγκινάρες σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, με προσοχή αν χρησιμοποιήσουμε αγκινάρες τουρσί. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για να μαλακώσουν λίγο οι αγκινάρες. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και την προσθέτουμε στις αγκινάρες. Ψιλοκόβουμε τη ρίγανη και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αφού πρώτα δοκιμάσουμε την οξύτητα του φαγητού μας και ανάλογα την αγκινάρα που μεταχειριστήκαμε (τουρσί, φρέσκια ή κατεψυγμένη). Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν διαλυθεί η φέτα και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: