Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Spring Rolls χορταρικών

Υλικά
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβα)
1 φλιτζάνι φέτα τυρί τρίμα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πατάτα βρασμένη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζάνι καρότα σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβα
1 κύβο ζωμό λαχανικών

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε την πατάτα αφαιρούμε την φλούδα και την κόβουμε σε κυβάκια.
Σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο λαχανικών.
Σε τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο, μετά βάζουμε τα καρότα να μαραθούν λίγο.
Βάζουμε τον αρακά, το καλαμπόκι και τα μανιτάρια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να μαλακώσουν μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Βάζουμε το μίγμα από το τηγάνι σε μπόλ να κρυώσει μαζί με την πατάτα.
Όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο την φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας (ένα κάθε φορά τα υπόλοιπα για να μην ξεραθούν τα τυλίγουμε πάλι ή τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα).
Κόβουμε το φύλλο στα τέσσερα και σε κάθε κομμάτι βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλιά σούπας από το μίγμα.



Αρχίζουμε να διπλώνουμε από την μία γωνία περνάμε τις πλευρές εσωτερικά και κλίνουμε αφού πρώτα έχουμε περάσει τις πλευρές με το λιωμένο βούτυρο.



Βάζουμε σε ταψάκι τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 για 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: