Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Πιτσάκια για όλες τις ώρες

Υλικά
1 πακέτο στρογγυλά πιττάκια σφολιάτας
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές σούπας θυμάρι
4 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ζαμπόν
10 λεπτές φέτες ντομάτας
8 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
8 μικρές φέτες παρμεζάνα
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Σε μπόλ βάζουμε το κρεμμύδι, το ζαμπόν, το σκόρδο, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τα πιττάκια σφολιάτας σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Σε κάθε πιττάκι βάζουμε από μια κουταλιά από το μίγμα του μπόλ από πάνω μία φέτα παρμεζάνα, από μία φέτα ντομάτα πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο βασιλικό και τέλος με τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε τα πιτσάκια για 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: