Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Εύκολη κρέμα καραμελέ

Υλικά
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3 αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά σούπας βανίλια

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνετε τη ζάχαρη μέχρι να υγροποιηθεί και να πάρει χρυσό χρώμα. Προσεκτικά χύστε ζεστό σιρόπι σε ένα στρογγυλό γυάλινο ταψί, γυρίζοντας το πιάτο για να γεμίσει ομοιόμορφα τον πάτο και τις πλευρές. Αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά μετά βάζουμε το συμπυκνωμένο γάλα, το γάλα εβαπορέ και τη βανίλια μέχρι να μαλακώσει. Χύστε το μίγμα των αυγών στο ταψί. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
Βάλτε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί και βάζουμε νερό μέχρι την μέση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 60 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Για να σερβίρετε, αναποδογυρίστε προσεκτικά σε πιατέλα όταν έχει κρυώσει εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: