Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ντόνατς φούρνου

Υλικά
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγιά σκόνη
1 φλιτζάνι γάλα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
λίγο αλάτι
1 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το 1 κουταλάκι κανέλα, τις 2 κουταλιές ζάχαρη και το αλάτι.

Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά.
Φτιάχνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά. Αμέσως προσθέτουμε και τη μια κουταλιά βούτυρο και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά με το μίξερ ή για 10 με το χέρι. (Η ζύμη θα κολλάει λιγάκι και θα γίνει πολύ ελαστική)
Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα. Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και το ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Ανοίγουμε ένα φύλλο 1,5 - 2 εκ. πάχους. Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και με ένα καπάκι από μπουκάλι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο.
Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω - κάτω αντιστάσεις ή 190 με αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12 - 15 περίπου λεπτά όχι παραπάνω γιατί θα στεγνώσουν.
Όταν τα βγάλουμε ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τη κανέλα .

Αλείφουμε τα ντόνατς με το λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε στη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: