Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Παγωτό με γιαούρτι, σοκολάτα

Υλικά
200 γραμ. κουβερτούρα
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
120 γραμ. μαύρη ζάχαρη (σε σκόνη)
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
300 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση
Λιώνουμε 100 γραμ. σοκολάτα σε μπεν μαρί και σπάμε σε κομματάκια τα άλλα 100.

Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και ρίχνουμε την σοκολάτα στη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και στη συνέχεια τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα κομματάκια της σοκολάτας.

Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, σχετικά παχύρρευστο, μείγμα. Αν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το μείγμα και αφήστε την να κάνει τη δουλειά της. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και ανά 1-2 ώρες ανακατέψτε το παγωτό. Σε 4-5 ώρες θα είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: