Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Κέικ με μούς σοκολάτας

Υλικά
2 σοκολάτες ψιλοκομμένες
1/8 φλιτζάνι βούτυρο
12 κρόκοι αυγών
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
12 ασπράδια αυγών
1/8 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμοί και βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό και στον πάτο του βάζουμε λαδόκολλα.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γίνει ομαλή (όταν η σοκολάτα είναι μαζί με το βούτυρο δεν θέλει σε μπέν μαρί μπορούμε και απείθειας αλλά όχι σε δυνατή φωτιά).
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει μέχρι να είναι χλιαρό.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Αναδιπλώστε με το μισό μίγμα σοκολάτας και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μπολ κτύπησε τα ασπράδια αυγών μέχρι να πήξουν και σταδιακά προσθέτουμε 1/8 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνει σφικτή μάργα. Ανακατέψτε την μαρέγκα με το μίγμα σοκολάτας αυγών και το ρίχνουμε στο ταψί.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, ή μέχρι το κέντρο να ψηθεί (αν βάλουμε ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό).
Αφήνεται να ψυχθεί, στη συνέχεια, αφαιρέστε από το ταψί και το βάζετε στο ψυγείο 1 ώρα.
Σε ένα μπολ κτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και διπλώστε στο υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας. Καλύψτε με μεμβράνη την μούς και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βάζουμε το κέικ από πάνω την μούς σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: