Υπάρχουν δύο τρόποι να φτιάξουμε καραμέλα γάλακτος.
Βάζουμε την κούρβα ζαχαρούχο γάλακτος σε μια κατσαρόλα
ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 3-4
ώρες,
Πριν ανοίξουμε την κονσέρβα, την αφήνουμε για να πέσει η
θερμοκρασία της τόσο ώστε να μπορούμε να αγγίξουμε το κουτάκι. Ανοίγουμε και
έτοιμο.
Εναλλακτικά ο συγκεκριμένος τρόπος θέλει προσοχή και να
είμαστε από πάνω.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο από την κονσέρβα μέσα σε ένα μπολ, για
φούρνο μικροκυμάτων. Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στη μεσαία σκάλα για 2΄.
Βγάζουμε κι ανακατεύουμε.
Επαναλαμβάνω για άλλα 2'. Βγάζουμε κι ανακατεύουμε. Αλλάζουμε
την θερμοκρασία σε μεσαία προς χαμηλή και ζεσταίνω για 16'-24', βγάζοντας κι
ανακατεύοντας τακτικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου