Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Κρέμα καραμέλα γάλακτος (Dulce De Leche)

Υπάρχουν δύο τρόποι να φτιάξουμε καραμέλα γάλακτος.
Βάζουμε την κούρβα ζαχαρούχο γάλακτος σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 3-4 ώρες,
Πριν ανοίξουμε την κονσέρβα, την αφήνουμε για να πέσει η θερμοκρασία της τόσο ώστε να μπορούμε να αγγίξουμε το κουτάκι. Ανοίγουμε και έτοιμο.

Εναλλακτικά ο συγκεκριμένος τρόπος θέλει προσοχή και να είμαστε από πάνω.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο από την κονσέρβα μέσα σε ένα μπολ, για φούρνο μικροκυμάτων. Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στη μεσαία σκάλα για 2΄. Βγάζουμε κι ανακατεύουμε.

Επαναλαμβάνω για άλλα 2'. Βγάζουμε κι ανακατεύουμε. Αλλάζουμε την θερμοκρασία σε μεσαία προς χαμηλή και ζεσταίνω για 16'-24', βγάζοντας κι ανακατεύοντας τακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: