Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ορεκτικό με ρύζι και καπνιστό σολομό

Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές σούπας ξύδι λευκό
1 κουταλιά σούπας Ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας σουσάμι
8 κομμάτια λεπτές φέτες καπνιστό σολομό
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1/2 φλιτζάνι κάπαρη

Εκτέλεση
Σε ένα κόσκινο, ξεπλύνετε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνετε να στραγγίξει.
Τοποθετήστε το ρύζι σε κατσαρόλα
προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να βράσει για 30 λεπτά μετά αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε 15 λεπτά. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε να σταθεί 10 λεπτά με το καπάκι.
Σε μπόλ βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Βάλτε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το μισό του μίγματος ξυδιού και ανακατεύετε με περιστροφική κίνηση. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα ξυδιού έως ότου το ρύζι κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Καλύψτε μπολ με μια υγρή πετσέτα και αφήστε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να είστε έτοιμοι να κάνετε τα κέικ ρυζιού.
Ανακατέψτε το σουσάμι σε μαγειρεμένο ρύζι.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι γεμίζουμε μικρά στρογγυλά κούπ πατ με το ρύζι και αφορώντας το τσέρκι κάνετε μικρά κέικ ρυζιού.

Για το σερβίρισμα βάλτε τα κέικ ρυζιού σε πιατέλα και από πάνω φέτες καπνιστού σολομού, με κάπαρη και λεπτές φέτες κρεμμύδι για γαρνιτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: