Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Πρωινή κρέμα με καραμέλα

Υλικά
3 1/2 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι σιρόπι καραμέλας
2 κουταλιές σούπας Βούτυρο
1/4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Για το σιρόπι καραμέλας βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να
παίρνει χρώμα μετά βάζουμε 1- 2 κουταλιές νερό και βράζουμε μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι.
Για την κρέμα βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, γάλα εβαπορέ, νισεστέ και το αλάτι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 10-12 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να φτάσει σε σημείο βρασμού. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά, για 6 έως 8 λεπτά ή μέχρι το μείγμα είναι παχιά και λεία κρέμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Ανακατέψτε στο 1/4 φλιτζάνι σιρόπι καραμέλας και το βούτυρο. Με κουτάλι μοιράζουμε σε κύπελλα και από πάνω με το υπόλοιπο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με σταφίδες και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: