Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Λινγκουίνι με Γαρίδες και Μανιτάρι σε σάλτσα τυριού

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά λινγκουίνι
2 κουταλιές σούπας Βούτυρο
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πακέτο τυρί κρέμα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3/4 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
2/3 φλιτζάνι βραστό νερό
1/2 κιλό γαρίδες

Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν. Προσθέστε τα λινγκουίνι και μαγειρεύουμε μέχρι να
μαλακώσουν περίπου 7 λεπτά. Στραγγίστε.
Ζεστάνετε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφορά σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε το 1/2 φλιτζάνι βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέστε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα, το τυρί κρέμα, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί. Ανακατέψτε το μαϊντανό και βασιλικό. Σιγοβράστε για 5 λεπτά αν χρειαστεί βάλτε λίγο βραστό νερό μέχρι η σάλτσα να γίνει ομαλή. Ανακατέψτε τα μανιτάρια στην σάλτσα.

Σερβίρετε τα λινγκουίνι με την σάλτσα γαρίδες, μανιτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: