Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Πίτσα με τυρί και βότανα

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας για πίτσα (έτοιμο ή από την συνταγή μας)
2 κουταλιές σούπας Βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/4 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πάπρικα καυτερή
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξερή

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
20 ελιές ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο.
Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων σε γυάλινο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και το σκόρδο να λιώσει λίγο το βούτυρο για 1 λεπτό. Ανακατέψτε καλά στο μπόλ μαζί την ρίγανη.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε φύλλο πίτσας. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα πριν και τοποθετούμε την ζύμης.
Κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι ώστε η πίτσα να μην φουσκώσει πολύ.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, περνάμε στην επιφάνια το μείγμα βούτυρο σκόρδου και μοιράζουμε σε όλη την επιφάνια την ντομάτα και τις ελιές.
Πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα, στη συνέχεια, με την παρμεζάνα.
Ψήστε για 20-25 λεπτά, έως ότου το τυρί από πάνω είναι καφέ και τα άκρα ζύμη είναι χρυσά.

Πασπαλίστε με πάπρικα και στη συνέχεια, το μαϊντανό και σχοινόπρασο μόλις την βγάλετε από τον φούρνο. Κόβουμε σε τετράγωνα πριν από το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: