Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Μαρμελάδα βερίκο

Υλικά
3 κιλά βερίκοκα ζυγισμένα με το κουκούτσι τους
2,5 κιλά ζάχαρη6'
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιο

Εκτέλεση
Πλένετε τα βερίκοκα ,τα ανοίγετε στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε μία στρώση βερίκοκα μία στρώση ζάχαρη, μία στρώση βερίκοκα και συνεχίζετε.

Τα αφήνετε όλη τη νύχτα .Την άλλη μέρα βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν.
Αν χρειαστεί ξαφρίζετε.΄ Οχι όμως μετά τον πρώτο βρασμό γιατί αυτός ο αφρός είναι ζάχαρη.
Βράζετε τη μαρμελάδα για περίπου μισή ώρα μετά τον πρώτο βρασμό της. Οσο πιο πολύ την αφήνετε τόσο πιο πολύ σκουραίνει. Μόλις δείτε ότι δένει η μαρμελάδα ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, και ανακινείτε την κατσαρόλα Κι αποσύρετε από τη φωτιά
Όταν κρυώσει την μοιράζετε σε βαζάκια.Φυλλάσεται στο ψυγείο.












Δεν υπάρχουν σχόλια: