Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πέστο

Τώρα είναι η εποχή που ο βασιλικός είναι στα καλύτερά του.
Είναι ευκαιρία μιας και πρέπει να του κορφολογούμε να μην πάει χαμένος.
Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο και ελαιόλαδο, κουκουνάρι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν υφή σάλτσας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σε μακαρόνια αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές.
Μια συνταγή για να έχουμε πέστο όλο τον χρόνο.


Υλικά
45 γραμ. βασιλικός, τα φύλλα
175 γραμ. ελαιόλαδο
50 γραμ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
6 γραμ. σκόρδο
45 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.

Βάζουμε τη σάλτσα σε βαζάκια καλύπτουμε με ελαιόλαδο και στο ψυγείο, στη συντήρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: