Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ραγκού με μοσχάρι

Υλικά
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας μπούτι ή σπάλα  κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια ή 5 μεγάλα κομμένα στα τέσσερα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
2 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε χοντρές φέτες
3 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί

2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος ή 1 κύβο διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι
4 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Περνάμε το κρέας με το αλάτι και το πιπέρι. Το μαγειρεύουμε σε 2 παρτίδες, για 4 έως 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν.
Προσθέστε το θυμάρι, το δεντρολίβανο και την δάφνη. Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι δώσουν τα αρώματά τους. Σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας, τους κύβους ντομάτας, το 1 φλιτζάνι ζωμό και 1 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 2 ώρες ή μέχρι το βόειο κρέας να μαλακώσει. Ανακατέψτε το τσίλι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε  αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: