Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ψητές μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου

Υλικά
4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
2 φύλλα δάφνης χοντροκομμένα (κατά προτίμηση φρέσκα)
Χυμό από 1 λεμόνι
1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα
1 1 / 2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο τσίλι (προαιρετικά)
10 φτερούγες κοτόπουλου καθαρισμένα και κομμένα
10 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο πιάτο, ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και το θυμάρι. Προσθέστε το κοτόπουλο και το θυμάρι στο πιάτο και βυθίστε τα στο μίγμα βοτάνων.
Αφήστε τα στην μαρινάδα τουλάχιστον 2 ώρες ή για όλη τη νύχτα.

Ψήστε τα στο Μπάρμπεκιου μέχρι να ροδίσουν, περίπου. 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: