Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Γιουβαρλάκια

Υλικά
1 λίτρο νερό
4 καρότα, κομμένα σε φέτες
2 μικρές πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
2 κύβους ζωμός βοείου κρέατος
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/3 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1/3 φλιτζάνι γάλα
ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει μαζί με τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδι, την σάλτσα, και τους
κύβους ζωμό να πάρουν μια βράση.
Μείωση την θερμοκρασία και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 10 λεπτά.
Ανακατέψτε τον κιμά με την φρυγανιά, και το γάλα σε ένα μπολ. Φτιάξτε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια, και τα ρίχνετε σε βραστό ζωμό. Μόλις η σούπα πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε 20 λεπτά, ή μέχρι κεφτέδες δεν είναι ψημένοι και τα λαχανικά είναι τρυφερά. Σερβίρουμε πασπαλισμένο με μαϊντανό για γαρνίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: