Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Πίτα με βύσσινα

Υλικά
1/2 φλιτζάνι φρέσκα βύσσινα
2 φλιτζάνια βύσσινα γλυκό
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1 πακέτο διπλής ζύμης για πίτα
2 κουταλιές σούπας γάλα
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο.
Ανακατεύουμε σε μπόλ 2 φλιτζάνια γλυκό βύσσινα με το αλεύρι. Σε ταψί λαδωμένο βάζουμε το ένα φύλλο ζύμης και αδειάζουμε το μίγμα του μπόλ. Μοιράζουμε στην κορυφή τα φρέσκα βύσσινα, και καλύπτουν την κορυφαία με το
άλλο φύλλο ζύμης. Διακοσμήστε την επιφάνια και κάνετε τρύπες στην κορυφή για τη διαφυγή του ατμού.
Βουρτσίστε την κορυφή με το γάλα και πασπαλίζουμε με 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190ο και ψήστε για άλλα 20 έως 25 λεπτά, ή μέχρι η επιφάνια γίνει χρυσή καφέ και κρυώστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: