Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πιτάκια με μήλο και παγωτό

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2-3 μήλα κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
150 γραμμάρια φουντούκια
150 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
1 φλιτζάνι κρασί γλυκό
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
Βούτυρο λιωμένο για άλειμα
ξύσμα λεμονιού
σιρόπι καραμέλας
βανίλια παγωτό  για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο κρασί και να φουσκώσουν.
Ψιλοκόβετε τα μήλα, χτυπάτε τα φουντούκια στο μπλέντερ να μην γίνουν όμως σκόνη. Ανακατεύουμε μαζί με τα μήλα, την κανέλα, τις σταφίδες αφού βέβαια τις έχουμε στραγγίξει.
Αν τα μήλα μας είναι πολύ γλυκά προτείνω να βάλετε λίγο ξύσμα λεμονιού στη γέμιση.
Κόβουμε το φύλλο μας σε 3 λωρίδες. Αλείφουμε προσεκτικά το κάθε φύλλο και στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κουταλιά σούπας από τη γέμιση. Διπλώνουμε κάνοντας τρίγωνα πιτάκια.
Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα τα πιτάκια μας.

Αφού κρυώσουν λίγο σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας και μια μπάλα παγωτό βανίλια και αν θέλετε φλοίδα σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: