Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Καλοκαιρινά γεμιστά σύκα

Υλικά
8 μεσαίου μεγέθους σύκα
8 κουταλιές σούπας μαλακό κατσικίσιο τυρί
8 λεπτές φέτες προσούτο
Βαλσάμικο Ξύδι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Κόψτε ένα σταυρό στην κορυφή του κάθε σύκου με ένα μαχαίρι και ανοίξτε ελαφρώς.
Γεμίστε με μια κουταλιά σούπας τυρί στο άνοιγμα και στη συνέχεια, τυλίξτε με μια φέτα
προσούτο και στερεώστε το με οδοντογλυφίδες.
Τοποθετήστε τα σύκα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει.

Σερβίρετε σε πιατέλα με ένα ψιλόβροχο από βαλσάμικο ξύδι στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: