Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Συκαλάκι γλυκό του κουταλιού

Υλικά
1 κιλό σύκα μικρά πράσινα
ελάχιστη γαλαζόπετρα
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
γαρύφαλλα ή βανίλια

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα σύκα και τα αφήνετε στο νερό για 2-3 ώρες.
Τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε φρέσκο νερό.
Ρίχνετε λίγη γαλαζόπετρα σε νερό για να πάρει χρώμα γαλάζιο.

Βάζετε μέσα τα σύκα και τα αφήνετε να σταθούν περίπου μισή ώρα.
Τα ξεπλένετε σε πολλά νερά, τα πιέζετε ελαφρά για ν’ αφαιρεθεί το νερό και βάζετε μέσα σε κάθε σύκο από ένα αμύγδαλο καθαρισμένο
Βράζετε τη ζάχαρη με ένα ποτήρι νερό και ρίχνετε μέσα στο σιρόπι τα σύκα και βράζετε για 15 λεπτά! Βγάζετε το γλυκό από τη φωτιά και αφήνετε να σταθεί για 24 ώρες.

Τότε προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια ή τα γαρύφαλλα και το ξαναβράζετε μέχρι να δέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: