Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Κεφτεδάκια σύκου με παρμεζάνα

Υλικά
1 κιλό σύκα
50 ml τσίπουρο
30 γραμ. παρμεζάνα
3 κουταλιές γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
4 κουταλιές σούπας καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας πετιμέζι
1/4 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη
1/4 κουταλιά γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη διαδικασία μαρινάροντας τα σύκα με το τσίπουρο. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα σύκα και τα ραντίζουμε με το τσίπουρο. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Αφού περάσει το διάστημα αυτό, στραγγίζουμε τα σύκα από τα υγρά και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα σύκα
σε ένα μπολ και προσθέτουμε την καρυδόψιχα, το σουσάμι, το πετιμέζι, την τριμμένη παρμεζάνα, την κανέλλα, το γαρίφαλο και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Πλάθουμε τη ζύμη μας από σύκο σε μικρά κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 70 βαθμούς σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα για περίπου 1 ½ - 2 ώρες. Και είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε με το τσίπουρο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: