Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Σαλάτα καρπουζιού με φέτα και σώς γιαουρτιού

Υλικά
1/2  καρπούζι
1/4  τυρί φέτα σε κύβους
Λίγο βασιλικό

Για την σώς
500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 βανίλια
Κανέλα

Εκτέλεση
Κόβετε το καρπούζι στην μέση και αφαιρείτε από μέσα με κουταλάκι ή με το ιδικό κουταλάκι μπαλάκια.

Βάζετε το κενό καρπούζι και τα μπαλάκια καρπουζιού στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
Κόβετε την φέτα σε κυβάκια και τα βάζετε σε μπόλ και αυτά στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε την σώς χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ανακατεύετε το γιαούρτι, το μέλι και την κανέλα.
Βάζετε το εξωτερικό του καρπουζιού σε πιατέλα αφού έχετε αφαιρέσει από τον πάτο μία φλοίδα για να στερεωθεί.

Μοιράζουμε την μισή σώς μέσα στο καρπούζι και βάζουμε τα μισά κομμάτια καρπουζιού και φέτας μετά την υπόλοιπη σώς και τα υπόλοιπα κομμάτια καρπούζι φέτας. Διακοσμούμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: