Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ψημένο ψωμί με φέτα και πάστα γεύσης

Υλικά
10 Φέτες ψωμί
1/2 φλιτζάνι λάδι
Ρίγανη
2 φλιτζάνια τριμμένη φέτα

Για την πάστα
1 φλιτζάνι ελιές, χωρίς κουκούτσι
3-4 λιαστές ντομάτες σε λάδι
2 αντζούγιες
1/2 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλιά γλυκού ρίγανη ξηρή
1/2 φλιτζάνι καρύδι αλεσμένο

Εκτέλεση
Αν οι ελιές είναι με κουκούτσι για να το
βγάλουμε τις πατάμε στο πλάι με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Αλείφουμε τις φέτες ψωμί με το λάδι και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη. Τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά τις πάστας και τα χτυπάμε να γίνουν μια ομοιογενή πάστα.

Βάζουμε σε πιατέλα τις ψημένες φέτες ψωμί και τις αλείφουμε με το τρίμμα φέτας, από πάνω βάζουμε από μια κουταλιά γλυκού πάστα γεύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: