Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Κρύα ντοματόσουπα

Υλικά
1 κιλό ώριμες σφιχτές ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες
1 αγγούρι κομμένο σε κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες χοντροκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και λιωμένες
2,5 -3 κουταλιές σούπας ξίδι λευκό
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

για το σερβίρισμα
3 φέτα ψωμί κομμένη σε μικρούς κύβους
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ντομάτα σε κυβάκια
1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
ολόκληρα φυλλαράκια μαϊντανού


Εκτέλεση
Στο μπλέντερ περνάτε ανακατεμένα όλα τα υλικά (σε δόσεις αν δεν χωράνε) και βάζετε όλα σε σουπιέρα.
Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι, αν χρειάζεται και αν η σούπα είναι αρκετά πηχτή, της προσθέτετε λίγο παγωμένο νερό. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και την παγώνετε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
Τηγανίζετε τα κρουτόν σε καυτό τηγάνι με λίγο βούτυρο, γυρίζοντάς τα να ροδίσουν και τα αφήνετε σε μπολ.

Σερβίρετε την σούπα σε σουπιέρα και σε μπολάκια σερβιρίσματος τα κυβάκια λαχανικών, τις ελιές και τα κρουτόν και τα μοιράζετε για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: