Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ψωμί με σπανάκι και τυρί


Υλικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο ή κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
Αλάτι και πιπέρι
1 φρατζόλα ψωμί κομμένο οριζόντια
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα


Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, βάζουμε το σπανάκι να μαραθεί λίγο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύετε το τυρί τσένταρ και την μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας καλά.
Κόβουμε το ψωμί στο μισό οριζόντια και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
Διαιρέστε και απλώστε το μείγμα σπανάκι ομοιόμορφα στην εσωτερική πλευρά των δύο κομματιών ψωμί, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και το τυρί να λιώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: