Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ψητές πατάτες με κιμά

Υλικά
1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
3 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες πατάτες σε ροδέλες
3 κουταλιές σούπας νισεστέ
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα που βάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε το βούτυρο με το νισεστέ να κάψει λίγο.

Βάζουμε το γάλα ανακατεύοντας καλά να αρχίσει να πήζει σε αραιή κρέμα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ροδίζουμε τον κιμά να πάρει χρώμα και να φύγει το λίπος του, βάζουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και αυτό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ταψί εναλλακτικά στρώνουμε τις πατάτες, την κρέμα, και τον κιμά τελειώνοντας με πατάτες.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 - 1 1/2 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Βάζουμε στην κορυφή το τυρί τσένταρ, και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: