Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Λικέρ τύπου BAILEYS

 Υλικά
300 γραμ. κρέμα  καραμέλας (θα βρείτε την συνταγή εδώ)
1 κοφτό κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
250 ml κρέμα γάλακτος
250 ml ρούμι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπρίκι λίγη κρέμα γάλακτος και μόλις χλιαρύνει διαλύουμε μέσα της τον καφέ και κρέμα καραμέλας.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.

Αδειάζουμε το ποτό σε μπουκάλι αφού το περάσουμε από σουρωτήρι μήπως και έχει μείνει κανένας κόκκος καφέ αδιάλυτος.

Με αυτή την δόση φτιάχνουμε ένα μπουκάλι των 750 ml ποτό.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μήνες ....

 Αν στο ενδιάμεσο πήξει το αραιώνουμε με ελάχιστο φρέσκο γάλα.



Μπορείτε να το βάλετε στον καφέ σας ή ακόμα να το σερβίρετε με σαντιγί και σκόνη σοκολάτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: