Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ σοκολάτας σε πορτοκάλι

Υλικά
Πορτοκάλια
Αλουμινόχαρτο

Για τη ζύμη σοκολάτας
110 γραμ.  βουτύρου
225 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
150 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
3 αυγά
1,5 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 πρέζα αλάτι
100 γραμ. αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη


Εκτέλεση
Σε μπέν μαρί, λιώστε  το βούτυρο και προσθέστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, βγάλτε την από την φωτιά.

Στο ένα μπολ, ανακατέψτε την ζάχαρη, τα αυγά, την βανίλια και το αλάτι.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
Προσθέστε το αλεύρι και το  κακάο μέχρι να γίνει μια κρέμα.

Κόψτε την κορυφή του κάθε πορτοκάλι και αφαιρέστε  τη σάρκα.
Την σάρκα δεν θα την χρειαστούμε μπορείτε να την φάτε σκέτη.

Το κούφιο πορτοκάλια το γεμίζουν με την κρέμα σοκολάτας αφήνοντας κενό περίπου 3 cm κάτω από την κορυφή των πορτοκαλιών θα γεμίσει όταν ψηθεί.

Το κάθε πορτοκάλι το τυλίγουμε σε δύο στρώσεις αλουμινόχαρτο.
Ανάβουμε τον  φούρνο στους 180 ° C και ψήνετε για 30-35 λεπτά.

Όταν ολοκληρωθεί  το ψήσιμο του πορτοκαλιού  κέικ μπορείτε να το πασπαλίσουμε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, ή ακόμα και με καραμέλα.


Μπορείτε ακόμα να τα ψήσετε στην θράκα στο τζάκι αλλά με προσοχή πρέπει να τα γυρνάμε να μην καούνε.






Δεν υπάρχουν σχόλια: