Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ζυμαρικό με σαλάμι, για μια διαφορετική «μακαρονάδα»

Υλικά:
450 γραμμ. ζυμαρικά τύπου φιογκάκι,
4 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς,
αλάτι,
225 γρ. σαλάμι σ' ένα μόνο κομμάτι,
225 γρ. καπνιστό ζαμπόν. σ' ένα μόνο κομμάτι,
125 γρ, σπανάκι ψιλοκομμένο,
2 κουταλιές της σούπας σπόρους πράσινου πιπεριού
μαύρο πιπέρι,
παρμεζάνα τριμμένη, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα όπου κοχλάζει ρίξτε τα ζυμαρικά, λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας λάδι και βράστε τα για 7-8 λεπτά. Στραγγίστε τα κατόπιν. Ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και ανακατέψτε καλά.

Καθαρίστε μετά το σαλάμι, κόψτε το σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και κόψτε και το ζαμπόν σε λεπτές λωρίδες. Προσθέστε το σαλάμι και το ζαμπόν στη κατσαρόλα, που θα βάλετε κατόπιν επάνω σε χαμηλή φωτιά και θ' ανακατεύετε συνεχώς το περιεχόμενό τους, για να ζεσταθούν όλα υλικά καλά.


Προσθέστε, τέλος, το ψιλοκομμένο σπανάκι, τους σπόρους πιπεριού και τη σκόνη πιπέρι, ανακατέψτε πάλι καλά και σερβίρετε τα φιογκάκια ζεστά, πασπαλισμένα με άφθονη  παρμεζάνα


Δεν υπάρχουν σχόλια: