Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Σάλτσα ντομάτας για πίτσα ή μακαρόνια

Υλικά
400 γραμ. φρέσκες ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαντζουράνα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο
Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα την ψιλοκομμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, ρίγανη, μαντζουράνα και βασιλικό.

Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά.

Ανακατεύετε κατά διαστήματα.


Τέλος προσθέτουμε το ξίδι.
Βράζουμε μέχρι να πήξει .


Η σάλτσα που παρασκευάζεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για πίτσα ή σπαγγέτι. Σίγουρα είναι γρήγορη και καλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: