Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Σοκολατόπιτα VoltaKoyzina

Από τον Shef  Sintakis για το VoltaKoyzina
Αφιερωμένο στην Falia

Υλικά
226 γραμ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο
340 γραμ μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
60 ml βρασμένου καφέ (εσπρέσο)
1 κουταλιά της σούπας  βανίλια
250 γραμ. ζάχαρη μαύρη
4 αυγά
65 γραμ.  αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
75 γραμ.  καρύδια ψιλοκομμένα


Για την επικάλυψη
240 γραμ. μαύρη σοκολάτα
240 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
280 γραμ.  μαύρη σοκολάτα (με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο)

Εκτέλεση
Αρχίζοντας απλώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με μια στρώση κακάο,
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε Μπεν μαρί, λιώνουμε  340 γραμ. σοκολάτα και το βούτυρο.
Σταδιακά ανακατέψτε με το εσπρέσο, το κακάο, και την  βανίλιας.
ανακατεύουμε μέχρι να κακάο διαλυθεί πλήρως.

Σταδιακά ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά.
Βαθμιαία προσθέστε το αλεύρι. Είναι σημαντικό να ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην αφήσει σβόλους.

Προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια και την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά καλά και τώρα βάζουμε το υλικό στο ταψί με την λαδόκολλα και το κακάο και το βάζουμε στον  προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Ξεκινάμε με γλάσο.
Πρώτον, ανακατέψτε σε σκόνη καφέ με κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα που την βάζουμε στην φωτιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε την 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχτεί το μέλι.

Σε μια δεύτερη  κατσαρόλα βάζουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομμάτια και περιχύουμε με το μίγμα καφέ  με κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να ενωθεί με την  κρέμα. Θα πρέπει να γίνει  μια πηχτή κρέμα.

Όταν τελειώσετε, αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, και στη συνέχεια, περιχύουμε το κέικ και την στρώνουμε.
Προσοχή! Θα πρέπει  το κέικ να έχει κρυώσει!

Θα πρέπει να μείνει το κέικ για περίπου 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: