Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τηγανητοί κεφτέδες από φακές

Υλικά
200 γραμ. βρασμένες φακές
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κλαδάκι  μαντζουράνα
1κουταλάκι γλυκού κύμινο
2 αυγά
4 κουτ. γλυκού αλεύρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίξετε.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το
ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε και τρίβουμε τα καρότα και μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα τσιγαρίζουμε να μαλακώσουν.
προσθέτουμε τα μαγειρεμένα φακές.

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το κύμινο την μαντζουράνα ψιλοκομμένη και τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε λίγο αλεύρι για να πήξει το μίγμα

Παίρνουμε με κουτάλι και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περισσευούμενο λάδι.

Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: