Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Κρεατόσουπα με γιαούρτι

Υλικά
300 γραμ. μοσχάρι
300 γραμ. χοιρινό
300 γραμ αρνί
Κόκκους πιπεριού
3 πατάτες κομμένες σε κομμάτια

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 κουτ. σούπας γιαούρτι πλήρες
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1/4 φλιτζ. Λεμόνι

Για την σάλτσα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 κουτ. γλυκού καυτερό πιπέρι (αναλόγως πόσο καυτερό το θέλουμε)

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια κρέατος και νερό μέχρι να σκεπαστούν και προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού.
Βράζουμε για 30 λεπτά και βάζουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα.  Τα αφαιρούμε και σουρώνουμε το ζωμό.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπάμε τα αυγά και βάζουμε το λεμόνι, συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε το αλεύρι και το γιαούρτι.
Βάζοντας λίγο ζωμό συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Βάζουμε τον ζωμό σε κατσαρόλα και συμπληρώνουμε με νερό να γίνει 1 λίτρο. Ανακατεύουμε με σύρμα ρίχνουμε το αυγολέμονο αφού πρώτα το σουρώσουμε για να μην έχει σβόλους.

Ξεψαχνίζουμε το κρέας και μαζί με τις πατάτες το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Έχουμε φτιάξει την σάλτσα βάζοντας σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί το βούτυρο με την καπνιστή πάπρικα και το καυτερό πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Σερβίρουμε την σούπα μας στα πιάτα και ρίχνουμε μία με δύο κουταλιές της σούπας σάλτσα στην μέση.


Αν θέλουμε σερβίρουμε και κρουτόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: