Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρμελάδα μήλου

Υλικά
4 κιλά μήλα
2 δόσεις  βανίλια
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση
Καθαρίστε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το χυμό μισού λεμονιού, και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε,
ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν.

Κατεβάζουμε από την φωτιά βάζουμε την βανίλια και προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη, και ανακατεύουμε .

Όταν κρυώσουν λίγο τα βάζουμε στο  μπλέντερ μαζί και χτυπάμε καλά να γίνουν κρέμα.

Γεμίζουμε στη συνέχεια σε γυαλίτσες  και τις , σφραγίζεται και τις αποστειρώνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: