Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τσιπς μήλου

 Υλικά
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας
Μαρμελάδα μήλου ή αν κάνουμε σπιτικά
Ένα αυγό
Μερικές κουταλιές Χοντρή ζάχαρη
1 μπολ Καραμέλα σάλτσα

Εκτέλεση
Αφήστε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάλτε το ένα φύλλο την ζύμης, σε πάγκο και απλώστε τη γέμιση μήλο, αφήστε τα άκρα χωρίς και βάλτε το άλλο φύλλο ζύμης από πάνω.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο νερό και τρίψτε από πάνω την ζύμη, πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη.

Κόψτε την ζύμη σε στενές λουρίδες και ενδιάμεσα σε μικρές λουρίδες.
Ψήστε για περίπου 12 λεπτά στους 170C.

Σπιτικά εύκολη μαρμελάδα μήλου:
Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο νερό και αφήστε το να βράση με λίγη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Μόλις μαλακώσουν και ποιούν το νερό τους μπορείτε να περάσετε σε ένα μπλέντερ και, κάνετε μια σάλτσα μήλου. Μπορείτε να βάλετε λίγη βανίλια ή ακόμα και κανέλα.

Σάλτσα καραμέλας

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε τη ζάχαρη (400 g) σε δύο κουταλιές της σούπας νερό, αφήστε το να καραμελώσουν. Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύετε περίπου 60 γραμμάρια βούτυρο, να είστε προσεκτικοί, θα πιτσιλίσει! Τέλος, απλά ρίξτε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα ή κρέμα γάλακτος (και πάλι, να προσέξτε το τσιτσίρισμα), ανάλογα πόσο πηκτή την προτιμάτε, επιστρέψετε την στη φωτιά και ανακατεύετε καλά να δέσει η σάλτσα και μετά την αφήνετε να κρυώσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: