Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

σούπα σπανάκι με κρουτόν.

Υλικά
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας  βούτυρο
450 γραμ. κατεψυγμένο σπανάκι
500 ml ζωμό κοτόπουλου
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα τριμμένο μαύρο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο
2 αυγά
4 φέτες ψωμί

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
Βάζουμε το σπανάκι να τσιγαριστή λίγο και ρίχνουμε το 1/3 του ζωμού κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.


Πολτοποιούμε όλα τα υλικά και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Τσιγαρίζουμε σε λίγο βούτυρο κομματάκια ψωμί.


Σερβίρουμε την σούπα βάζοντας μέσα κομμάτια αυγών και ψημένα τα ψωμάκια.






Δεν υπάρχουν σχόλια: