Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Λικέρ κεράσι

Υλικά
2 κιλά κεράσια
1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί καλής ποιότητας
500 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένετε τα κεράσια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλη γυάλα.
Στρώνετε εναλλάξ, μια στρώση από κεράσια και ένα στρώμα ζάχαρης.
Βάζουμε το αλκοόλ και σφραγίζεται.

Αφήστε το σε ένα ηλιόλουστο σημείο τουλάχιστον 4 μήνες όσο περισσότερο μένει  τόσο το καλύτερο.


Μία φορά την εβδομάδα με ένα μικρό ξύλινο κουτάλι, ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς.
Σουρώνουμε με τουλπάνι και στύβουμε να βγάλει όλο το ζουμί.


Έχουμε ένα εξαιρετικό λικέρ και το βάζουμε σε μπουκάλια.





Δεν υπάρχουν σχόλια: