Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Παρασκευή Γιαουρτιού

Υλικά
1 Λίτρο γάλα
3 κουτ. Σούπας Απλό γιαούρτι πλήρες (παλαιού τύπου)

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα στους 60 βαθμούς, αλλά δεν θα πρέπει να βράσει.

Γάλα το ρίχνουμε σε ένα μπολ από μέταλλο ή πήλινο όπου θα κάνουμε το γιαούρτι, στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Λένε ότι να μπορείς να βάλεις ένα δάκτυλο και να μετρήσεις μέχρι το 40)

Όταν κρυώσει το γάλα, ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα ή ένα πανί και αφήστε το για 8-12 ώρες σε ζεστό μέρος (το χειμώνα μπορεί να μείνει σε ένα φούρνο, σε θερμοκρασία 40 ° C).

Απαλλαγείτε από το παραπανήσιο νερό είτε με μια σχισμή, και αφαιρέστε προσεκτικά με ένα κουτάλι το νερό ή σουρώνοντας το με ένα πανί ρίχνουμε το γιαούρτι και αφήστε το να στραγγίξει.

πρέπει το γιαούρτι έχει μια ομοιόμορφη και λεπτή υφή.


Φυλάξτε το στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες σε ένα αεροστεγές δοχείο. Κρατήστε λίγες κουταλιές να τις έχετε για την παραγωγή της επόμενης παρτίδας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: