Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πιττάκια σκόρδου

Υλικά
Μυρωδάτο βούτυρο
100 γραμ. βούτυρο
2 κρόκους
2 πρέζα αλάτι
8-10 σκελίδες σκόρδο

600 γραμ. αλεύρι
100 ml Μυρωδάτο βούτυρο
400 ml ζεστό γάλα
100 γραμ. μαγιά
3 κουτ. γλυκού  ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού  αλάτι

Γέμιση
20 φέτες μπέικον
20 φέτες τυρί


Εκτέλεση
Για να κάνουμε το μυρωδάτο βούτυρο βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τα σκόρδα. Ανακατεύουμε να βγάλουν το άρωμα τους χωρίς να καούν, ρίχνουμε το αλάτι και αφαιρούμε ότι έχει μείνει από τα σκόρδα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους κρόκους αυγών χτυπημένους λίγο με πιρούνι ανακατεύοντας πάντα καλά για να μην κόψουν και να ενωθούν σωστά.

Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη. Βάζουμε 100 γραμ. περίπου αλεύρι και ανακατεύουμε . Αφήνουμε να φουσκώσει και να έχουμε προζύμι.

Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, την προζύμη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι αφού πρώτα έχουμε ανακατέψει το αλάτι, μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη.

Τυλίγουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να φουσκώσει.

Ανοίγουμε ένα φύλο απλώνουμε το μπέικον και το τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε σε φέτες 2 εκατοστών και τα στρώνουμε σε ταψί που πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα αλείφουμε με τα ασπράδια των αυγών που τα έχουμε χτυπήσει λίγο με ένα πιρούνι.

Μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε το μπέικον και το τυρί και ακόμα να πασπαλίσουμε με μπαχαρικά ή ακόμα και σουσάμι.


Ψήνουμε στους 180c. για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με τον τύπο της κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: