Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Σούπα Μινεστρόνε

Μία σούπα για το φθινόπωρο αλλά και τον χειμώνα μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάθε φορά λαχανικά της εποχής.

Υλικά
3 καρότα
3 σκελίδες σκόρδο
1 – 2  κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι κόκκινα λάχανα
2  πατάτες μεγάλες
450 γραμ. φασόλια ελαφρά βρασμένα
1/2 φλιτζάνι ζυμαρικά μικρό μέγεθος
10 κομμάτια  μπέικον
1.5 λίτρο ζωμό κρέατος
1 κουταλιά ντομάτα πελτέ
1 κούπα χοντροκομμένο σέλινο

1 κρεμμύδι
450 γραμ. ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι
4 κουτ. σούπας Λάδι
Ξύδι
3 φυλλαράκια δάφνη
Λίγα φύλλα μαϊντανού
τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Πρώτα κόβουμε τα λαχανικά και τις πατάτες σε κύβους, το σκόρδο και το λάχανο χοντροκομμένο.
Ο ζωμός μπορεί να παρασκευαστεί από 1,5 λίτρα νερό και 3 κύβους ζωμό από κρέας.



 Σε ένα μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε λίγο λάδι και το μπέικον ψιλοκομμένο σε κύβους . Εδώ μπορείτε τηγανίζουμε για λίγο και αφαιρέστε από την κατσαρόλα.

Μέσα στην κατσαρόλα προσθέσετε τα σε κύβους καρότα, σέλινα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.



Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε για λίγο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο και βάζουμε περίπου το 1 λίτρο ζωμό.
 Σκεπάστε και αφήστε μαγειρέψτε μέχρι το λάχανο είναι σχεδόνμαλακό, περίπου 5 έως 10 λεπτά.

Μετά προσθέστε τον πελτέ  ντομάτας, τις ντομάτες, τα φασόλια, και το τηγανητό μπέικον, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και ρίχνουμε το υπόλοιπο ζωμό.



Όταν η σούπα αρχίζει να βράζει, προσθέστε σε κύβους τις πατάτες και τα ζυμαρικά. Σιγοβράζουμε μέχρι οι πατάτες και τα ζυμαρικά μαλακώσουν.


Στο τέλος προσθέστε τον μαϊντανό καθώς και το τυρί και το ξύδι.

Αφήστε να βράση για 2 λεπτά και είναι έτοιμη για να σερβίρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: