Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μήλοπιττάκια τριαντάφυλλο

Υλικά
3 μέτρια μήλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για πασπάλισμα)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 πακέτο σφολιάτας
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα

Εκτέλεση
Παίρνουμε  τα  τρία μήλα, καθαρίζουμε από τα σπόρια  και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Δεν βγάζουμε τις φλούδες! Θα μας βοηθήσουν να κρατήσει το μήλο.


Ρίχνουμε σε κατσαρόλα λίγο νερό (περίπου 0,5 λίτρο), προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις φέτες μήλου και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε και αφήστε τα να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Εν τω μεταξύ, μέχρι να κρυώσουν τα μήλα ξεδιπλώνουμε τη ζύμη και  πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με 5 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας κανέλα.

Κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι ή κόφτη πίτσα σε λωρίδες.
Κάθε λωρίδα πρέπει να έχει ένα πλάτος τέτοιο όσο μία από τις φέτες μήλου.

Τοποθετούμε τις φέτες των μήλων σε σειρά στην ζύμη και τυλίγουμε σε ρολό.
Κάθε ένα που τυλίγουμε το  βάζουμε σε ένα μεταλλική θήκη για κεκάκια ή τα στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα

Ψήνουμε στους 200 ° C για 20 έως 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Μπορούμε ακόμη να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη, ή σερβίρετε με λίγο παγωτό.









Δεν υπάρχουν σχόλια: