Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σπιτική Μερέντα


Υλικά
1 Κούπα φουντουκιά
300 γραμ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα φουντούκια και τα ξεφλουδίζουμε
Λιώνουμε την  σοκολάτα. (Κατά προτίμηση σε
μπεν μαρί, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων.)

Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν μια πάστα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, προσθέστε τη σοκολάτα να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

Το μείγμα θα πρέπει να είναι πιο ρευστό, μην ανησυχείτε, όταν κρυώσει στερεοποιείται. Βάζουμε την μερέντα σε ένα βάζο που σφραγίζονται και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.


Διαρκεί έως και δύο εβδομάδες. Αν δεν εξαφανιστεί μυστηριωδώς και μήνη μόνο ένα άδειο δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: