Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κουλούρα μες ζαμπόν και αυγά

Υλικά
700 γραμ. αλεύρι
1 κύβο μαγιά
3 κούπες γάλα
1 κούπα Λάδι
λίγο αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
5 αυγά
1 pc τους κρόκους αυγών
1 κουτ. σούπας ηλιόσποροι και παπαρούνας
1 κουτ. σούπας άνηθο ή σχοινόπρασο
250 γραμ. σαλάμι
κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, τη ζάχαρη και την μαγιά.
Η ζύμη θα πρέπει να μην είναι σκληρή και θα την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Ενώ η ζύμη αυξάνεται, προετοιμάζουμε τα υλικά βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τρίβουμε το τυρί.

Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη και κρατάμε το 1/3 της.
Ανοίγουμε δύο φύλα ένα μεγάλο για μέσα στην φόρμα και ένα για επάνω.

Λαδώνουμε μια φόρμα στρογγυλή και απλώνουμε το μεγάλο φύλο να πιάσει όλη την φόρμα στα τοιχώματα.

Βάζουμε πρώτα το ζαμπόν, πασπαλίζουμε με τυρί, μοιράζουμε τα αυγά γύρο γύρο και πάλι τυρί αλάτι πιπέρι άνηθο και τέλος άλλη μια στρώση ζαμπόν.
Κλείνουμε από πάνω με το μικρό φύλο ζύμης και διπλώνουμε τις άκρες.

Αναποδογυρίζουμε σε στρογγυλό ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και χαράζουμε από πάνω.


Αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: