Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σπανακόπιτα ήλιος

Υλικά
Ζύμη
500 γραμ. αλεύρι
90 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
10 γραμ. αλάτι

Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε 1 πακέτο (δύο φύλλα) έτυμη ζύμη

Για τη γέμιση
350 γραμ. σπανάκι
350 γραμ. φέτα τυρί
1 αυγό
100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι και πιπέρι
φρυγανιά

Εκτέλεση
Για την παρασκευή της ζύμης.
Η ζύμη είναι πολύ εύκολη, επειδή ακριβώς αναμειγμένα όλα αυτά τα συστατικά, δηλαδή το αλεύρι, το λάδι, το κρασί και το αλάτι.

ζυμώνετε μέχρι πέτυχε μια ομαλή και ενιαία μάζα.
Στη συνέχεια, τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο και εμείς θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Τώρα μπορούμε να αρχίσουμε την προετοιμασία για την γέμιση.
Πρώτον, ανακατέψτε το μαγειρεμένο σπανάκι με φέτα μέχρι τα δύο υλικά να ανακατευτούν πολύ καλά και να κάνουν μια ενιαία μάζα.

Προσθέστε τα άλλα  υλικά (εκτός από ψίχουλα ψωμιού) δηλαδή τα αυγά, το τυρί παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι έχουμε τελειώσει γέμιση.

Τώρα παίρνουμε την Ζύμη, που έχουμε τυλιγμένη σε μεμβράνη και το χωρίσετε σε δύο ίσα μέρη. Με ρολό ανοίξτε κάθε φύλλο  ζύμης με διάμετρο 30 cm.

απλώστε ομοιόμορφα στο φύλλο ζύμης στο οποίο θα βάλουμε την τη γέμιση την φρυγανιά ώστε να αποτρέψει τη ζύμη βραχεί και θα δώσει μια τραγανή βάση.

Βάλτε την γέμιση και αφήστε γύρο γύρο  2-3 εκατοστά, ώστε να έχουν χώρο να ενωθεί το  δεύτερο φύλο ζύμης και  πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα.

Τώρα βάζουμε το δεύτερο φύλο και ενώνουμε τις δύο άκρες των φύλλων ζύμης για να μη μας χυθεί και μπορούμε να δημιουργήσουμε την εμφάνιση του ήλιου.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ένα πιρούνι την περίμετρο τις πίτας μας.

Τώρα, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόψτε από το μπολ μέχρι έξω με  περίπου 2 cm πλάτος.

Και τώρα το "στρίψιμο" Κάθε "ακτίνα" την στρίβουμε να γυρίσει στο πλάι.
Όταν στρίψουμε όλα  ήρθε η ώρα να την ψήσουμε.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 °. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: