Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Εύκολο κέικ κάστανου

Υλικά
5 αυγά
200 γραμ. ζάχαρη άχνη
5 κάστανα
4 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουτ σούπας μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση
200 γραμ. μαύρη σοκολάτα
1 φλιτζάνι ισχυρό μαύρο καφέ
5 κουταλιές της σούπας κακάο
500 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή μέλι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και βράζουμε λίγο τα κάστανα πρίν τα πολτοποιήσουμε στο μούλτι.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγη ζάχαρη.

Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και τον πολτό κάστανου και προσθέτουμε το αλεύρι που πρίν έχουμε βάλει το μπέικιν.

Στο μίγμα αυτό ενσωματώνουμε την μαρέγκα σιγά σιγά να μην ξεφουσκώσει.
Βάζουμε σε ταψί που πρίν έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 – 40 λεπτά.

Για την γέμιση μπορείτε να δείτε την Παρασκευή εδώ

Απλώνετε την κρέμα πάνω ή στην μέση την μισή και την άλλη επάνω  στο κέικ αφού το έχετε κόψει με πριονωτό μαχαίρι.

Μπορείτε να διακοσμήστε από πάνω με τριμμένη σοκολάτα και τριμμένο κάστανο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: