Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Φριτατα κολοκυθιά με κολοκυθοκορφάδες

ΥΛΙΚΑ
12 μεγάλα αβγά
1 φλιτζ. παρμεζάνα, φρεσκοβαμμένη
2-3 κολοκύθια, πλυμένα
και κομμένα σε λεπτές φέτες (περίπου 3 φλιτζ.)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά,
κομμένη σε λεπτά λουριδάκια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό
6-8 κολοκυθοκορφάδες
Στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπήστε τα αβγά, βάλτε και τη μισή από την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και δουλέψτε το μείγμα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Σε αντικολλητικό τηγάνι 25 εκ. που να μπαίνει στο φούρνο βάλτε 3 κουτ. σούπας από το λάδι και σοτάρετε τα κολοκύθια ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Με τρυπητό κουτάλι μεταφέρετε τα κολοκύθια σε πιάτο. Βάλτε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν το κρεμμύδι και η πιπεριά, βάζοντας αλάτι και πιπέρι, όσο θέλετε. Προσθέστε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρετε ανακατεύοντας ακόμη 1'. βάλτε και τα κολοκύθια στο τηγάνι και μετά περιχύστε με τα αβγά και από πάνω τοποθετήστε ωραία τις κορφάδες, σαν στόλισμα.

Προθερμάνετε το γκριλ Αφήστε το τηγάνι στο μάτι, σε χαμηλή φωτιά, δίχως να ανακατεύετε τη φριτάτα για 12-15', μέχρι η περίμετρος να σκληρύνει, και τότε πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Βάλτε το τηγάνι με τη φριτάτα κάτω από γκριλ για 2-3', μέχρι το τυρί να αρχίσει να ροδίζει. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει 5' και σερβίρετε με το τηγάνι, ή σε πιατέλα. Κόψτε τη σε σφήνες και σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Αν θέλετε, σερβίρετε μαζί και στραγγιστό γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: